друкувати


Термін подання податкової звітності закінчується 9 серпня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-05 10:15:28

Коломийська ОДПІ нагадує про подання платниками податків податкової звітності за другий квартал та перше півріччя 2013 року.

Фізичні особи-підприємці, які перейшли зі спрощеної системи оподаткування на загальну подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочато таку діяльність або відбувся перехід на загальну систему оподаткування. Підприємці, які подають декларацію вперше, зобов‘язані зазначити у ній інформацію про майновий стан та доходи станом на дату державної реєстрації.

Квартальну звітність подають і платники єдиного податку ІІІ, IV, V та VI груп. "Спрощенці" І та ІІ груп подаватимуть звітність за результатами року.

За ІІ квартал цього року та в окремих випадках за перше півріччя звітують платники ресурсних та місцевих платежів. Тобто, ті, що сплачують екологічний податок, збір за спеціальне використання води та за місця для паркування транспортних засобів, туристичний збір. Щокварталу також необхідно подавати Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого на користь платників податку і сум утриманого з них податку за формою №1ДФ.

Декларації подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Платник повинен самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у такій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного терміну. Граничний термін сплати - 19 серпня 2013 року.

Платники податку на прибуток декларації з цього податку за квартал не подають. Вони звітуватимуть за результатами податкового року, тобто один раз за рік.

У випадку, якщо платники, у яких дохід перевищує 10 млн. грн., за результатами 2012 р. не отримали прибутку, але за підсумками I кварталу стали прибутковими, то такі платники зобов'язані подавати декларації та фінансову звітність за півріччя, три квартали та рік і сплачувати податок за даними таких декларацій. За рік також звітуватимуть новостворені та неприбуткові підприємства та організації.

Нагадаємо, що за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена відповідальність. Зокрема, ст.120 Податкового кодексу передбачає накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання, а за ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, - накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ