друкувати


У Івано-Франківську новітні об’єкти ЦМКЛ працюють без жодних збоїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-05 12:15:57

Півроку тому в Центральній міській клінічній лікарні запустили в експлуатацію декілька об’єктів. І уже зараз можна сміливо стверджувати - усі проекти себе виправдали. Адже працюють без будь-яких збоїв.

Одним із таких об’єктів є центральна киснева станція. Ще зовсім недавно до Центральної міської клінічної лікарні двічі на місяць привозили від 30 до 100 балонів, наповнених киснем. Їх встановлювали у приміщенні, підключали до системи та перекачували кисень для хворих в операційну, у реанімацію. Все це завдавало медичній галузі міста чимало витрат. Проте протягом останніх двох років івано-франківські спеціалісти працювали над розробленням проекту створення центральної кисневої станції.

Вона працює уже понад півроку і за цей час, кажуть медики, не було жодної поломки, жодних проблем у роботі кисневої станції. Її робота - це не лише 30-40% економії коштів медичної галузі. Це і новітня технологія у діяльності Центральної міської клінічної лікарні, адже киснева станція покращила роботу працівників усіх відділень медичного закладу. У лікарів зникли побоювання про нестачу кисню, про те, що під час операції кисень перестане поступати до операційного блоку.

"Також півроку тому ми запустили нову стерилізаційну, сертифікували її. За цей час наша стерилізаційна пройшла усі перевірки, від санстанції до усіх технічних установ, і значно покращила роботу усіх наших структур. Відтепер на базі Центральної міської клінічної лікарні проводиться стерилізація усіх інструментів, і матеріалів. Таких стерилізаційних на Україні є лише 6-7 і ми дуже тішимося, що така найбільш новітня стерилізаційна працює і в нашому місті", - сказав головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА