друкувати


Голова ОДА: Методом народної будови, приватно-державного партнерства маємо збудувати новий корпус для обласної психіатричної лікарні та онкодиспансеру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-23 09:15:26

П’ять відсотків пацієнтів психіатричних лікувальних закладів взагалі не потребують стаціонарного лікування.

Про це вчора поінформував членів колегії облдержадміністрації та запрошених директор департаменту охорони здоров’я Роман Мельник. Тому потрібно робити акцент на наданні їм медичних послуг в амбулаторних умовах.

Для господарського, раціонального використання державних народних коштів на колегії було запропоновано сконцентрувати потенціал надання допомоги пацієнтам з психічними захворюваннями на базі обласної психіатричної лікарні №3, яка має відповідний досвід, необхідне обладнання, успішно співпрацює з колегами Франції та Польщі.

"Для цієї лікарні необхідно збудувати новий корпус, методом народної будови, державно-приватного партнерства, наголосив на засіданні колегії голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. - Медики там працюють дійсно по-європейськи, обмінюються досвідом з французами, поляками, там створено високий рівень лікувальної роботи".

Також на колегії йшлося про спорудження хірургічного корпусу обласного онкологічного диспансеру методом державно-приватного партнерства. "У такій установі перебувають люди особливої категорії, - зазначив Михайло Вишиванюк. - Вони потребують особливих умов лікування і особливого ставлення оточуючих до своїх потреб".

Джерело: Прес-служба голови ОДА