друкувати


Працівники Міндоходів втричі зменшили візити до бізнесменів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-22 05:00:41

За підсумками першого півріччя п.р. органами Міндоходів проведено 38 планових перевірок. Упродовж аналогічного періоду 2012 року цей показник становив 111.

Зменшення кількості перевірок пов’язане із застосування ризикоорієнтованої системи, за допомогою якої, відбір суб’єктів господарювання для контролю здійснюється на підставі оцінки ризиків допущення порушень та моніторингу ризикових операцій.

Крім планових перевірок, фахівці відомства провели 583 позапланових перевірки, проте й цей показник зменшився на 22 перевірки. Понад 65 відс. позапланових перевірок проводяться по заявах платників у зв’язку з ліквідацією чи реорганізацією.

За результатами проведених планових та позапланових перевірок міндоходівці донарахували 17,6 млн грн.

Виконуючи основну функцію контролю за повнотою нарахування податків, підрозділи податкового та митного аудиту значну увагу приділяють упереджуючим заходам. Так, за результатами проведених в січні-червні 2013 року перевірок СГД, які задекларували від’ємне значення об’єкту оподаткування по податку на прибуток, зменшено збитки на суму 7,4 млн грн, чим упереджено несплату податку на прибуток у майбутніх періодах в сумі 1,2 млн грн.

Джерело: Прес-служба Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області