друкувати


Коломиянин намагався збути знайдену холодну зброю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-19 09:15:53

Працівники міліції затримали у Косівському районі "чорного археолога", який намагався збути 13 одиниць холодної зброї.

Оперативники сектору боротьби з кіберзлочинністю обласного УМВС та Косівського райвідділу міліції завадили незаконній оборудці з холодною зброєю.

52-річний мешканець Коломиї намагався продати 13 ножів, кинджалів, штик-ножів і шаблю. Все це добро він привіз мікроавтобусом для продажу у Косів і хотів вторгувати близько сорока тисяч гривень. Крім того, під час обшуку в нього вдома міліціонери знайшли і вилучили більше півсотні бойових припасів, у тому числі до зенітної гармати.

Як виявилося, чоловік знаходив зброю в лісах і на полях, де у війну точилися бої. Доводив знахідку до товарного вигляду й розміщав оголошення в Інтернеті про продаж.

Проти коломиянина відкрили кримінальне провадження. Відповідно до законодавства, збут холодної зброї карається штрафом, або обмеженням волі, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Зовсім інакше вчинив його земляк. 39-річний житель Коломиї, збираючи гриби, натрапив на ящик патронів, які лежали в землі з часів минулої війни. Грибник зібрав набої у кошик і приніс у міліцію…

Джерело: АП