друкувати


У Снятинському районі люди перекрили трасу Івано-Франківськ-Чернівці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-17 03:00:42

Прикарпаття повстало проти поганих доріг - у селищі Заболотів люди перекрили дорогу одразу в п’яти місцях.

Вони безперервно ходили переходом, створивши транспортний колапс на кілька годин, повідомляє канал ICTV.

Заручниками бунту стали навіть ці п’ятеро малюків, найстаршому з яких лише сім років. "Звичайно, дороги - жах. Це правда, але тут же страждають невинні люди. Я такого не розумію", - каже пасажирка мікроавтобусу Оксана Мітельштед.

А селянам увірвався терпець. На їхній трасі асфальту практично нема, зате небезпечні для життя ями та вибоїни скрізь.

"Будемо щотижня збиратися, поки не буде порядок на дорозі. Якщо жодного руху не буде, перекриємо ще й залізницю", - говорить жителька Заболотова Микола Андрійчук

Прокуратура з’ясувала - торік на ремонт доріг району виділили тільки два мільйони гривень, але залатали менш проблемні ділянки.

"Прокуратурою району внесено подання і вимагається притягнути до відповідальності начальника філій Коломийської ДЕЦ за порушення закону України", - зазначає заступник прокурора Снятинського району Роман Павлів.

Кількагодинне перекриття закінчилося черговою обіцянкою взятися за ремонт - уже післязавтра. "Ми його за день і не зробимо. Ми будемо визначати ділянки, які ми шматками будемо робити", - говорить перший заступник начальника служби автомобільних доріг області Олександр Голод.

Та люди, розуміючи, що чинять незаконно, налаштовані рішуче й готові на безстрокову акцію.

Джерело: Галицький Кореспондент