друкувати


Митники Івано-Франківська щодня забезпечують до бюджету майже 3,5 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-13 10:00:09

Івано-Франківською митницею щоденно здійснюється оформлення більше 200 митних декларацій та 4 тис тонн внтажів, що забезпечує надходження до бюджету майже 3,5 млн грн податків і зборів.

Про це під час брифінгу для журналістів місцевих мас - медіа повідомив начальник Івано-Франківської митниці Міндоходів Валентин Семенов.

Як повідомив посадовець, з початку року митницею порушено 127 справ про порушення митних правил на суму 3,3 млн грн. Найчастіше суб’єкти господарювали нехтували законом під час митного оформлення транспортних засобів, лісоматеріалів, шкірсировини, товарів легкої промисловості та продукції хімічної промисловості.

Правоохоронним органам направлено 6 повідомлень про кримінальні правопорушення, за якими порушено кримінальні провадження за ухилення від сплати податків, зборів та використання підроблених документів. Також внаслідок співпраці з іноземними колегами порушено 9 адміністративних справ про порушення митних правил на 669 тис грн.

"Робота Івано-Франківської митниці дає відчутний результат в наповненні державної казни, - наголосив Валентин Семенов, - адже на 1 гривню витрат, які йдуть на адміністрування митних платежів, бюджет отримує 90 гривень доходу. Однак ми не збираємось зупинятись на досягнутому і будемо наполегливо працювати, забезпечуючи добробут нашої країни".

Джерело: Прес-служба ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області