друкувати


Все більше батьків усвідомлюють, що гувернантки набагато краще справляються з вихованням дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-12 03:00:03

В Україні щорічно росте попит на нянь на 15-20%, пише "Корреспондент". 

"Якщо в 2003 році було два замовлення на тиждень, тепер - два в день", - каже Ірина Макеєнко, менеджер по роботі з клієнтами агентства Няня+. 

Якщо в 90-х няня в будинку була символом соціального статусу, то на сьогоднішній день це потреба навіть в родинах із середнім достатком, відзначають експерти.

При цьому за послуги няні українці готові платити від 6 до 12 тис. гривень на місяць або від 25 до 55 гривень за годину. За словами фахівців, матері прагнуть звільнити себе від сімейних обов'язків заради кар'єри.

Крім цього, все більше батьків починають усвідомлювати, що професійні гувернантки набагато краще справляються з вихованням дітей, ніж вони, або держсистема дошкільного виховання.

Варто зазначити, що сучасні бабусі також нині все рідше беруть на себе обов'язок по догляду за онуками і часто живуть окремо від дітей.

"Батьки стали більш педагогічно освіченими, стали більше розуміти, що дитину потрібно спеціально розвивати", - вважає Наталія Левенець, доцент Інституту розвитку дитини Національного педагогічного університету ім. Драгоманова.

Вихователі вважаються професіоналами екстра-класу на ринку праці, якщо у них буде наявність вищої освіти, пр цьому профільної (медичної або педагогічної). І це тільки, як кажуть, базова вимога. Привертає увагу роботодавців також володіння кулінарними навичками, вміння робити масаж, співати колискові, складати вірші і казки, навчати різних мов - англійської, а на додачу ще й китайської, ісландської, грецької, чеської і навіть африкаанс.

Найняти бебісітера дешевше всього по оголошенню, але в цьому випадку не гарантується якість послуг, що пропонують агентства.

За даними опитування міжнародного кадрового порталу Headhunter Україна, до послуг нянь на сьогодні звертаються 13% українок, 43% опитаних покладають цю місію на родичів, інші ж справляються самі.

При цьому, згідно з даними агентства, на одне робоче місце няні претендують шість кандидаток. В основному це колишні вихователі та вчителі, незадоволені низькими зарплатами.

Раніше повідомлялося, що психічно хворі українки можуть легко влаштуватися працювати нянею. Кадрові агентства головною метою для себе вибирають гроші.

Джерело: ТСН