друкувати


"Дикий вогонь" у Карпатах запалили байкери

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-10 03:00:58

Місце зустрічі - Яремче. Під гучний рок та гуркіт моторів "Wild Fire" відбувся вже сьомий рік поспіль. Це - міжнародний байк-рок фестиваль. Автентика, особлива атмосфера та хизування металевими "кіньми".

Про кожну деталь та марку мотоцикла вони ладні говорити годинами. До Яремче з'їхалися понад три сотні байків. Їх значно більше, аніж торік, каже організатори фесту. Утім його проведення до останньої миті було під загрозою зриву.

Ось цей червоний "демон", так називає авторський байк Віталій, чотирирічна праця великого мрійника. Аналогів такому двоколіснику-важковаговику - немає. Кожна деталь зібрана власноруч. Роки майструвань та мудрувань коштували 10 тисяч доларів. Нині "Чіп" працює над ще одним. Біда - кожен день на такому диві дорогою не поганяєш.

На українські дороги нарікає байкерський десант з Білорусі. В Карпати на гостини вони примчали у складі десяти "екіпажів". Кажуть, гірські траси завжди тримають водія у тонусі.

Білоруси постійні учасники фесту. "Палич" пригадує, минулорічна мандрівка Україною була невдала. Аби потрапити цього року на "Дикий вогонь" приїхали завчасно - тиждень наперед.

Кому покататись, а кому помайструвати. Це перший і найбільш надійний "кінь" Олександра. Його збирає сам, а гараж став другою домівкою. Свого "харлея"- "Дніпро 11" жартома називає "днєперсом". Байк - хобі, товариш та забавка Олександра.

Гучно гуляли байкери на Прикарпатті. Часу на все про все - три дні. Найбільше видовище "Дикого вогню"- мотопробіг. Суцільна моторизована колона вирушила крутим карпатським серпантином. У програмі цілющі купелі у гірському озері. Забавляли мотогостини івано-франківське рок-вар'яте "КораЛЛі".

Джерело: ТРК "Вежа"