друкувати


Вимагаючи автономного опалення, іванофранківці взяли штурмом Білий дім

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-09 01:15:16

Сьогодні, під час оперативної наради у міського голови Івано-Франківська, під стінами міськвиконкому розгорталась акція протесту. Люди з плакатами "Гайду у відставку", "Індивідуальне опалення - курс на незалежність України" тощо вимагали зустрічі із міським очільником. Після відмови пропустити їх у залу засідань, учасники акції зробили спробу взяти міську раду штурмом.

Свою присутність під стінами міської ради протестувальники пояснили тим, що вчора вони були на прийомі у секретаря міської ради Миколи Вітенка, який запросив їх на сьогоднішню нараду. Однак невдоволених мешканців міста зупинила охорона. Лише після тривалих дискусій учасникам акції дозволили відправити кількох посильних в залу засідань.

Причиною пікету Білого дому стало невдоволення людей діями ДМП "Івано-Франківськтеплокомененерго", яке не виконує рішення сесії міської ради і відмовляється видавати їм технічні дозволи на встановлення індивідуального опалення. Крім того, мешканці будинків по вулиці Хіміків і Миколайчука, які влаштували пікет, виграли суд проти підприємства. Однак це так і не змусило керівництво "Теплокомененерго" виконати свої зобов’язання.

"Ми тут для того аби заставити міську владу, в тому числі Анушкевичуса, який має прямий вплив на комунальні підприємства, заставити поважати рішення сесії міської ради, рішення суду, Конституцію і закони України. У нас є рішення сесії міської ради на видачу технічних умов на відключення від централізованого опалення. "Теплокомуненерго" ігнорує рішення сесії міської ради. Воно подавало два позови в суд по 29 і 31 сесії. Ці позови суд відхилив. Ці позови набули законної сили. І все одно, незважаючи на ті факти "Теплокомуненерго» брутально відмовляє нам у видачі технічних умов", - зазначає один із учасників акції Андрій Лесик.

Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус пообіцяв людям, що прийме їх у четвер, 11 липня, о 12.00 год. Однак мітингувальники обурені, що їх влада відмовилась вислухати і обіцяють стати живим ланцюгом під стінами міськвиконкому і нікого не впускати у приміщення.

Джерело: Галицький Кореспондент