друкувати


Громадянська мережа ОПОРА фіксує перші зауваження і порушення вступної кампанії на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-09 12:00:50

Перші зауваження, що надійшли до представників громадянського спостереження ОПОРА за тиждень вступної кампанії - технічні проблеми державної бази. Зокрема, конкурсна ситуація, що відображалася в системі "Конкурс" була неповною і не відповідала реаліям в деяких вишах Івано-Франківська.

Про це кореспонденту "Бліц-Інфо" розповів координатор громадянського спостереження за вступною кампанією у Івано-Франківській області Іван Маруняк.

Нагадаємо, 1 липня у всіх вищих навчальних закладах країни стартувала вступна кампанія. Тож поки абітурієнти подають документи до навчальних закладів громадянська мережа "ОПОРА" розпочала спостереження за дотриманням якості і прозорості процедур вступу.

Як зазначалось напередодні вступної кампанії, важливо слідкувати за рейтинговими списками. Адже після кожної з трьох хвиль рейтинговий список рекомендованих до зарахування коригується. Відповідно до змін, внесених у цьогорічні умови прийому, рішення приймальної комісії про рекомендацію до зарахування тепер розміщуватимуть на стендах вишів та передаватимуть в інформаційну систему "Конкурс".

За словами Івана Маруняка, проблеми технічної сторони вдалось усунути, зараз база працює нормально.

Проте почали надходити скарги з приводу порушення прав дітей-інвалідів.

"В одному із вишів Івано-Франківська, за неперевіреною, наразі, інформацією, працівники приймальної комісії вимагали від вступника - дитини-інваліда, і довідку МСЕК, і пенсійне посвідчення, хоча, така категорія абітурієнтів подає документи або з довідкою, або з посвідченням, два документи вимагати неправомірно", - зауважує пан Маруняк.

Наразі дану інформацію перевіряють.

Джерело: Бліц-інфо