друкувати


Головний архітектор, якого підозрюють у хабарництві, "вилікувався", але депутати просять його піти у відпустку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-27 02:00:32

У минулому числі на шпальтах тижневика ми вже писали, що прокурату­ра Івано-Франківської облас­ті викрила чергових хабарників у Коломийській міській ра­ді. Відразу ж обидва посадовці опинились на лікарняних ліж­ках. Один з них, а саме головний архітектор Коломиї Юрій Процюк, вже "вилікувався", проте депутати просять його пі­ти у відпустку.

Нагадаємо, що не так давно в Коломиї сталася неприємна по­дія: перший заступник місько­го голови Тарас Яворський, домовившись з головним архітек­тором міста Юрієм Процюком, за погодження дозвільних до­кументів на розміщення торго­вельних точок у Коломиї, за ін­формацією прес-служби облас­ної прокуратури, вимагали гро­ші. За кожну торгову точку по­садовці вимагали сплатити по 10 тисяч гривень.

Якщо лише припустити, що всі торговельні точки в міс­ті з’явилися за певну плату, то виходить доволі кругленька су­ма. Адже за останній рік зна­чно зросла кількість виданих паспортів прив’язок (дозволів) на встановлення малих архі­тектурних форм. За період ке­рування Ігоря Слюзара та його команди за офіційними даними у 2010 році було надано 32 до­зволи, а вже від 1 січня 2012 ро­ку по 25 червня 2013 року та­ких паспортів прив’язок на роз­міщення малих архітектурних форм у Коломиї видано аж 98.

Якщо за кожну таку торго­вельну точку вимагали 10 тисяч гривень, то не складно пораху­вати, що в сумі це майже 1 міль­йон гривень. Це все, звісно, ли­ше припущення, але чимраз більше підприємців говорять про те, що встановлення торго­вих точок їм коштувало чима­леньких сум.

Перший заступник міського голови Тарас Яворський наразі ще перебуває на лікарняному, з ним поспілкуватися не вдаєть­ся, а от архітектор вже "вилікувався" та приступив до вико­нання своїх обов’язків.

Голови фракцій, дізнавшись про "одужання" головного ар­хітектора міста Юрія Процюка, одразу ж вирішили прийти до нього на особистий прийом та з’ясувати, чи причетний він до незаконних дій і яким чи­ном. Також представники де­путатського корпусу звернули­ся до пана Процюка з прохан­ням, щоб на певний період часу, поки триває слідство та не буде винесено судовий вирок у спра­ві, він добровільно пішов у чер­гову чи за власний рахунок від­пустку.

"Ми вважаємо, що тільки то­ді, коли всі обставини будуть з’ясовані і якщо буде визнано, що Юрій Процюк не причетний до корупційних дій, лише тоді він може приступити до ви­конання своїх обов’язків як го­ловний архітектор міста. Але наразі, на мою думку та дум­ку моїх колег, людина, яка підозрюється у хабарництві, не може підписувати докумен­ти й виконувати свої посадо­ві обов’язки", - зазначив голо­ва фракції "За зміни у Коломиї" Любомир Глушков.

Депутати запропонували го­ловному архітектору чесно по­яснити для коломийців дану си­туацію і розвіяти всі сумніви та здогадки щодо офіційної інфор­мації прокуратури. Натомість Юрій Процюк просто опустив очі і знизав плечима. Після цьо­го вийшов з власного кабінету, мабуть, заграли якісь моральні цінності.

Всі запитання, пов’язані з ха­барництвом, керівник архітек­тури відмовився коментувати.

"Всі коментарі я буду дава­ти, коли закінчиться слідство. Зараз це все мені нагадує полю­вання на відьом", - каже Юрій Процюк.

Депутати стурбовані такою реакцією на їхній візит, напри­кінці зустрічі вирішили, що за­просять пана архітектора до конструктивної бесіди на засідання комісії з питань закон­ності, правопорядку і прав лю­дини, де і буде обговорювати­ся питання щодо кандидатури, яка буде гідно виконувати обов’язки головного архітек­тора міста на час, коли ще не поставлена крапка у розслідуванні.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА, тижневик "Коломийські ВІСТИ"