друкувати


У філармонії гасили умовну пожежу, але затори були реальні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-25 04:00:54

Потужний десант пожежників біля обласної філармонії у Франківську викликав затори і паніку у перехожих. "Що горить?" - допитувалися городяни у чоловіків в уніформі і принюхувалися. Ті мовчки розгортали пожежні рукави, монтували помпи в каналізаційних люках і заносили шланги в приміщення філармонії. Провулками довкола текли потоки…

Чотири червоно-білі автомобілі з мигалками перекрили під’їзд до філармонії. Довкола зібралися цікаві. Півтори години франківці спостерігали, як працюють рятувальники в спецкостюмах і респіраторах. Усе було по-справжньому, крім одного - вогню не було. Зате текло з каналізації.

"Це навчання, - пояснив начальник міського відділу ДСНС, полковник Василь Мацалак. - Навчання - планові. Раз на півроку ми обираємо об’єкти підвищеної небезпеки та масового перебування людей, моделюємо місце загорання і відпрацьовуємо алгоритм дій. Важливо, що алгоритм локалізації і гасіння умовної пожежі маємо максимально чітко виконати і ми, і персонал закладу. Бо в реальній ситуації саме ця взаємодія визначатиме, наскільки швидко подолають пожежу". А що з поривом водопровідної мережі? "Цю аварію ми не планували і не замовляли", - сказав пан Мацалак.

Джерело: Галицький Кореспондент