друкувати


Котрі університети готують керівників?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-20 02:00:04

Серед топ-менеджерів українських компаній найбільше колишніх студентів Київського національного економічного університету та КПІ.

Де необхідно здобути освіту, щоб досягнути успіху на корпоративному поприщі? Для відповіді на це запитання Forbes Україна проаналізував звіти більш ніж 8500 компаній, що були надані Агентством з розвитку інфраструктури фондового ринку.

Враховувалася освіта керівників, членів правління, наглядових рад і ревізійних комісій - усього понад 12 000 фахівців. Виявилося, що найкращі шанси зробити кар'єру мають випускники київських та донецьких вищих навчальних закладів. Вони посідають майже половину всіх управлінських позицій. На третьому місці Харків. Це закономірно: у зазначених містах більше університетів і вище концентрація великого бізнесу.

Більш цікаві висновки можна зробити, проаналізувавши дані окремих навчальних закладів. Найкраще склалася кар'єра у технарів та випускників торговельно-економічних вузів.

Найбільша кількість українських топ-менеджерів навчалися не в самому великому Київському національному економічному університеті. У першій десятці навчальних закладів, що випустили найбільшу кількість топів, є ще два торговельно-економічних університети - київський і донецький. А майже 12% усіх управлінців є випускниками Київського політеху і Донецького технічного університету.

Джерело: Освіта.ua