друкувати


У Коломиї відкрили майданчик для дітей-інвалідів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-04 06:00:40

Цими вихідними у Коломийському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів відрили дитячий ігровий майданчик.

З бюджету розвитку на це виділили понад 50 тис грн. Ця сума покрила всі витрати на обладнання, доставку і встановлення ігрових елементів. У комплект ігрового комплексу входять гойдалки, паркова карусель, бруси, драбини та ігровий комплекс з гіркою. На урочисте відкриття запросили представників духовенства та влади. Прийшли також меценати, батьки та діти.

В облаштуванні майданчика допоміг директор ТзОВ "Місто-буд" Володимир Савчук. Також коштами благодійників, виклали доріжку з тротуарної плитки.

Ще минулого року працівники Центру та батьки дітей, які мають вади розвитку, звернулись до міської влади із проханням допомогти у придбанні дитячого майданчика. А вже у квітні 2013-го міський голова задовільнив їх звернення.

У Центрі щороку проходять реабілітацію 32-є дітей з фізичними та розумовими вадами: ДЦП, синдромом Дауна, аутизмом та ін.

Ігрові години на майданчику - це один із елементів реабілітації, каже директор центру Ірина Ткачук, бо тут хворі діти можуть не тільки гратися, але й спілкуватися із ровесниками, які приходять на майданчик із мікрорайону. Такий контакт між хворими та здоровими дітьми, - допомагає дітям-інвалідам інтегруватися у суспільстві. Також ігри на майданчику допомагають їм фізично розвиватися, дарують позитивні емоції та сприяють психологічній реабілітації.

Відділ інформаційної політики та зв’язків з громадськістю Коломийської міської ради