друкувати


Прикарпатська міліція відвідала польських колег аби обмінятися досвідом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-28 03:00:11

З 21 травня до Малопольського воєводства Республіки Польща, яку очолює Маршалек воєводства Марек Сова прибула українська делегація під керівництвом генерал-майора Олега Сало.

Одразу по приїзді відбулась офіційна зустріч із мером Болеслава Ришардом Янушеком. Міський голова привітав українських колег з приїздом та відзначив важливість такого візиту для підтримання дружніх відносин та подальшої співпраці між правоохоронними органами обох країн.

Наступний день розпочався із відвідання комендатури Малопольского воєводства поліції в Кракові. Гостей урочисто зустрів комендант Малопольського воєводства поліції в Кракові надінспектор Маріуш Довбек. Для української делегації провели презентацію та ознайомлення зі структурою та особливостями роботи Малопольської поліції.

У роботі наради взяли участь Олег Сало з начальником кадрового забезпечення УМВС України в Івано-Франківській області полковником Романом Савчуком.

Генерал-майор Олег Сало виступив із промовою про співпрацю української міліції з поліцією Польщі. Керівник Прикарпатської міліції відзначив, що дружні відносини дозволять обмінюватися досвідом роботи та інформацією, а також сприятимуть підвищенню професійного рівня правоохоронних органів. Сторони обговорили взаємні очікування.

Того ж дня, на запрошення надінспектора Маріуша Довбека, українські правоохоронці відвідали комісаріат поліції та поліцію комендатури Воєводської поліції в Кракові. День завершився зустріччю із маршалом Малопольського воєводства Мареком Сова. Маршал привітав українських міліціонерів з приїздом до Кракова та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

23 травня відбулася поїздка в поліцейську дільницю в Дунаєць. Задля ознайомлення із роботою дільниці українську делегацію супроводжували надінспектор Маріуш Довбек, інспектор Яцек Фабішак, надкомендант Роберт Спуляк та підінспектор Катажена Вечорек.

Візит прикарпатської міліції до Польщі завершився 24 травня офіційним прощанням гостей і делегацій. Правоохоронці обох країн урочисто потисли руки в знак поваги та співдружби. Генерал-майор міліції Олег Сало подякував польським колегам за гостинність та запросив їх на аналогічний візит до України.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області