друкувати


Відбулася презентація книжки "Європейська традиція у розвитку місцевого самоврядування на Прикарпатті"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-27 01:00:04

В обласній бібліотеці для юнацтва у рамках відзначення Днів Європи в Україні відбулася презентація книжки "Європейська традиція у розвитку місцевого самоврядування на Прикарпатті".

Це збірник наукових статей, створений колективом працівників та викладачів Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій та Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника, і виданий за сприяння Фонду Ганса Зайделя видавництвом "Лілея-НВ".

У книжці за хронологічним принципом подано історію розвитку інститутів місцевої влади в Галичині, починаючи від часів Середньовіччя. Охарактеризовано причини і особливості набуття містечками нашого краю магдебурзького права.

Про результат спільної роботи говорить один з авторів - доктор політичних наук, професор Прикарпатського університету Іван Монолатій:

Частину тиражу автори подарували юнацькій бібліотеці. Сподіваючись, що книжка стане корисною і для старшокласників при підготовці тем з курсів історії України, всесвітньої та рідного краю.

Джерело: ОДТРК "Карпати"