друкувати


На Івано-Франківщині відбуваються ХХVІ Міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті пожежних-героїв Чорнобиля

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-24 05:00:30

Івано-Франківщина приймає делегації з Росії, Білорусі, Молдови, Казахстану, Болгарії та Румунії.

Гості з-за кордону приїхали на Прикарпаття, щоб взяти участь у ХХVІ Міжнародних змаганнях з пожежно-прикладного спорту пам’яті пожежних-героїв Чорнобиля. У змаганнях також взяли участь і десять команд зі всієї України - збірна України з пожежно-прикладного спорту, команди з АР Крим, команди з Київської та Львівської областей, з міста Києва та з Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Також на правах господаря була представлена команда Івано-Франківської області. Змагаються команди між собою протягом трьох днів.

22 травня відбулось відкриття меморіальних змагань на базі спортивного комплексу імені Героїв-пожежних Управління ДСНС України в Івано-Франківській області. Цього дня команди змагались у підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху. Найкращі результати з цього виду пожежно-прикладного спорту показали представники збірної команди Росії.

23 травня команди долали стометрову смугу з перешкодами та пожежну естафету 4 х 100 м. А останній дня змагань залишили на бойове розгортання, під час якого спортсмени мають прокласти рукавну лінію від пожежної мотопомпи, влучити струменем води у мішень та заповнити її водою.

"На Івано-Франківщині і у місті Івано-Франківську такі змагання проводяться вже четвертий раз. Завжди Івано-Франківщина щиро приймає учасників змагань. З кожним разом кількість команд збільшується. Цього разу до нас прибули команди з Росії, Білорусі, Казахстану, Молдови, Болгарії та України. Умови проведення змагань добрі. Вони високо оцінені Міжнародною федерацією пожежно-прикладного спорту. На цій базі були неодноразово встановлені світові рекорди у цьому виді спорту. Таким чином ми популяризуємо пожежно-прикладний спорт і професію пожежного-рятувальника", - зазначив начальник Управління ДСНС в Івано-Франківській області полковник служби цивільного захисту Володимир Володимирович Чернецький.

Автор: Вікторія БІЛА