друкувати


На Коломийщині блискавка підпалила дерево

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-24 04:15:31

Внаслідок удару блискавки загорілося дерево в селі Печеніжині Коломийського району.

На щастя, на цьому все й обійшлося. Бо торік, наприклад, вогонь із підпаленого блискавкою дерева перекинувся на житловий будинок і серйозно пошкодив його.

Ми так чекали дощів, і ось вони прийшли. Та, на жаль, повторюється ситуація минулого грозового літа. Спершу немилосердно смажить сонце, а потім - грози, град. Сильний град днями пройшов, зокрема, у деяких селах Богородчанського району. Щоправда, даних про збитки звідти не надходило. Але отримали інформацію з Косова, де градини завбільшки із жолудь пошкодили дахи трьох будинків і стіни ще шістьох осель громадян. Так само у цьому райцентрі під час грози сильним поривом вітру повалило на проїзну частину однієї з вулиць дерево.

За даними управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА, грози із сильними поривами вітру триватимуть і надалі. Хоча це може добре вплинути на іншу проблему - пожежі сухої трави. Не дивлячись на всі застереження і прохання, вони тривають та заподіюють значної шкоди. У ці дні, наприклад, саме через підпалювання сухої трави виникли пожежі на кількох торфовищах області. Зокрема дві - у Долинському районі, поблизу сіл Надієва та Оболоні. Одну з них ліквідовано. Третя, наймасштабніша, виникла в Рожнятівському районі в урочищі "Під бором" поблизу села Верхнього Струтина. Спершу загальна площа пожежі становила 8 гектарів, наразі її вдалося локалізувати до 5,8 гектара. Гасіння триває.

Джерело: Газета "Галичина"