друкувати


До Чехії - з шенгенськими візами багаторазового в’їзду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-20 03:00:13

Посольство Чехії в Україні з 22 травня почне видавати громадянам, які їдуть за кордон з туристичною чи оздоровчою метою, шенгенські візи для багаторазового в'їзду.

Рішення про видачу віз прийнято на підтримку індивідуального та організованого туризму і курортної справи, розширення можливостей для особистих контактів між громадянами обох країн у відповідності з пріоритетами "Східного партнерства" Європейського Союзу і як вираження підтримки євроінтеграційних прагнень України.

"Багаторазова шенгенська віза з метою туризму і лікування може бути видана за умови, що заявник доведе або обґрунтує намір часто і регулярно подорожувати, або у випадках, коли заявник доведе свою бездоганність і надійність, зокрема тим, що попередні шенгенські візи використовував згідно з правилами", - сказано в повідомленні.

При цьому заявник на багаторазову візу за подання заяви повинен довести, що в минулому йому було видано мінімум 2 одноразові шенгенські (мають бути надані копії цих віз), які він використовував за призначенням.

Термін даної візи буде складати 1 рік, наступної - 2 роки. Нагадаємо, українці зможуть отримувати спрощені шенгенські візи з 1 липня.

Джерело: ТСН