друкувати


85% з усіх пожеж на Коломийщині стаються в помешканнях громадян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-15 02:00:25

З початку року на території м.Коломия та Коломийського району виникло 59 пожеж на яких загинуло 4 особи. Як свідчить статистика, понад 85% усіх пожеж стаються в помешканнях громадян.

Детальний аналіз показує, що найчастіше пожежі у житлі виникають через необережне поводження людей з вогнем, неправильну експлуатацію ними електроустановок, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей, а нерідко винуватцями пожеж стають діти.

Правила безпечної поведінки в теорії знають начебто усі, а от дотримується їх далеко не кожен. Результати такої поведінки не забаряться: нажите роками майно перетворюється пожежею на чорне згарище. Дуже часто безжалісний вогонь забирає дещо набагато цінніше за майно – людське життя. Сучасні реалії, на жаль, такі, що дорослі не мають можливості приділяти належної уваги своїм нащадкам. А діти, полишені самі на себе, бавляться усім, що потрапить до рук, нерідко - це сірники чи запальнички. Запізніле каяття приходить лиш тоді, коли вогняна стихія руйнує долі цілих родин.

Жертвами вогню дуже часто стають і літні та самотні люди, безпритульні громадяни та ті, котрі зловживають алкоголем.

Джерело: Коломийське РВ ДІТБ