друкувати


З’явився новий порядок надання допомоги по безробіттю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-14 03:15:28

Мінсоцполітики на своєму офіційному сайті оприлюднило текст нового Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 19.03.2013 р.  № 134 (далі - Порядок № 134).

Хоча за своєю структурою норматив мало чим відрізняється від свого попередника, фактично змін досить багато. Зокрема:

· прибрали розділ "Умови, розмір та тривалість виплати допомоги по безробіттю незастрахованим особам";

· скоротили випадки припинення виплати допомоги по безробіттю з 18 до 5 пунктів;

· визначили випадки поновлення зазначених виплат;

· прибрали розділ "Відповідальність за порушення умов та порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності" та багато іншого.

Щойно документ набере чинності, нині діючий Порядок надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності, затверджений наказом Мінпраці від 20.11.2000 р. № 307, уже не працюватиме.

Детальний аналіз змін і нововведень у процедурі надання допомоги по безробіттю, що спричинені появою нового Порядку № 134, читайте в найближчих номерах газети "Інтерактивна бухгалтерія".

 

Наказ Мінсоцполітики "Про затвердження Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності" від 19.03.2013 р. № 134.

Набирає чинності із дня офіційного опублікування.

Станом на 13.05.2013 р. Не опублікований

За матеріалами сайтів газети "Про приватних підприємців та єдиний податок" (http://spd-info.com.ua/news/view/1645) та бухгалтерського сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" (www.interbuh.com.ua)