друкувати


Всеукраїнський тиждень діагностики раків шкіри пройде з 13-19 травня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-13 01:00:07

Це вперше в Україні до вирішення проблеми раків шкіри підійдуть на міждисциплінарному рівні.

Протягом тижня фахівці чотирьох спеціальностей з більш ніж 700 державних та приватних клінік із усієї України безкоштовно оглядатимуть усіх пацієнтів: до проекту долучилися дерматовенерологи, онкологи, терапевти та офтальмологи.

До такої акції долучиться і Прикарпаття. З 13 по 20 травня (крім вихідних) проводитиметься обстеження жителів м. Івано-Франківська в обласному клінічному онкодиспансері та обласному клінічному дермато-венерологічному диспансері. Можна буде безкоштовно обстежити пігментні новоутворення шкіри.

На переконання фахівців, це покращить виявлення та реєстрацію раків шкіри на ранніх стадіях, що дозволить суттєво знизити смертність від цієї групи захворювань. Окремо планується провести всеукраїнський День меланоми, зосередивши зусилля на кампанії з діагностування, лікування й профілактики саме меланоми.

Окрім скринінгу, одна з першочергових цілей проекту - проінформувати громадян про шкідливість надмірного перебування на сонці та навчити їх правилам профілактики шкірних онкологічних захворювань. Наразі на Прикарпатті медики щорічно виявляють 70-75 випадків меланоми шкіри.

І на завершення: українцям треба вчитися розумно засмагати, бо за останнє десятиліття сонце стало дуже агресивним, а ризик отримати рак шкіри чи меланому значно підвищився. Дбаймо про власне здоров’я.

Джерело: ОДТРК "Карпати"