друкувати


Сьогодні в Коломиї відбудеться презентація альбому Андрія Кіся "Сльоза і камінь. Проходи старими цвинтарями Галичини"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-30 11:15:04

Сьогодні в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського, що в Коломиї, відбудеться презентація альбому львівського фотомитця Андрія Кіся під назвою "Сльоза і камінь. Проходи старими цвинтарями Галичини".

Це перше в Україні альбомне видання, присвячене народній меморіальній скульптурі. Андрій Кісь спробував фотографічно подати пластику надмогильних пам’ятників кінця ХІХ і повного періоду ХХ століть. Світлини зафіксовано з понад двадцяти некрополів Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей, зокрема остання представлена некрополями Рогатина та села Чесники Рогатинського району. Автор акцентує увагу на найцікавіших фрагментах і ракурсах, створюючи своєрідну "кінематографічну" структуру книжки. На початку року презентація унікального видання відбулася в Івано-Франківську.

Враженнями ділиться художник-реставратор, завідувач реставраційного відділу Івано-Франківського краєзнавчого музею Валерій Твердохліб:

Альбом "Сльоза і камінь. Проходи старими цвинтарями Галичини" побачив світ у літературній агенції "Піраміда", в серії "Приватна колекція". Тож на зустрічі в Коломиї цю серію представить її автор та упорядник - відомий письменник, літературознавець та науковець Василь Ґабор. У видавничому проекті сучасної літератури цей письменник представляє творчість своїх колег періоду 80-х рр. ХХ ст., кращих прозаїків 60-х рр. ХХ ст. та майстрів українського перекладу.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК "КАРПАТИ"