друкувати


На Прикарпатті пропонують створити реєстр ризикових підприємств

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-26 12:15:57

Представники громадських організацій Прикарпаття області, аудитори, адвокати запропонували Державній податковій службі в Івано-Франківській області сформувати базу даних суб’єктів господарювання, які ухиляються від декларування доходів та сплати податків із проведених господарських операцій, не знаходяться за місцем своєї реєстрації.

Щоб укладаючи договірні відносини, прикарпатські підприємства мали змогу попередити можливі фінансові негаразди. Про це йшлося на "круглому столі" у Територіальному відділенні Асоціації платників податків України в Івано-Франківській області.

Представники Громадської організації "Ділові люди Прикарпаття" переконані: Реєстр ризикових суб’єктів господарювання має бути на на веб-порталі Міністерства доходів і зборів, щоб керівники підприємств мали б змогу ознайомитись з податковою історією того чи іншого бізнес-партнера, а відтак вберегти себе від можливого визнання угод безтоварними, або не підтвердження податкового кредиту від постачальника.

Довідково

На веб-порталі Міндоходів діють сервіси "Дізнайся більше про свого бізнес партнера", "Анульовані свідоцтва платника ПДВ", "Адреси масової реєстрації", "Пульс".

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА