друкувати


Для переведення систем освітлення на світлодіоди створено "Укрсвітлолізинг"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-25 05:00:53

В Україні створено лізингову компанію "Укрсвітлолізинг", яка надаватиме допомогу юридичним та фізичним особам, які бажають перевести системи освітлення на світлодіодні лампочки вітчизняного виробництва.

Про це заявив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко під час наради в Інституті фізики напівпровідників у четвер, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Створено перший прецедент наукоємної лізингової компанії "Укрсвітлолізинг", яка буде через ринкові механізми заохочувати всіх виробників і споживачів оформлювати договори, і, таким чином. це буде вигідно і економіці, і споживачам, і виробникам", - сказав він.

За словами голови Держінформнауки, це допоможе створити українську галузь світлодіодної техніки із великим потенціалом. "Я думаю, що вона буде зростати. Наше завдання - щоб ринок цієї продукції, саме український ринок, був уже в 2015 році хоча б 1 млрд гривень. Це абсолютно реально при таких темпах застосування", - наголосив Семиноженко.

Нагадаємо, за прогнозами Держінформнауки, Україна до 2020 року на 99% або повністю перейде на світлодіодне освітлення замість традиційних лампочок розжарювання та люмінесцентних. Нині пілотні проекти з упровадження світлодіодних систем освітлення здійснюються в деяких держустановах.