друкувати


Відновив роботу ливарний цех Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-24 06:00:48

Після тривалої перерви на ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" відновили роботу ливарного цеху, в якому виготовлятимуть гальмівні колодки для локомотивів і пасажирських вагонів.

"На сьогоднішній день ми випускаємо два види гальмівних колодок, - зазначає в.о. голови правління Ярослав Ленів. - Всього залізниці експлуатують п’ять видів колодок. Зараз працюємо над тим, щоб отримати право виготовляти всі види. Готуємо обладнання, уклали угоди на сертифікацію, на стадії затвердження технічні умови".

У відновленому ливарному цеху вже виготовили продукції на понад 400 тис грн. Основними її споживачами стануть підрозділи залізниці та підприємства, серед яких металургійні комбінати, а також місцевий цементно-шиферний завод. При загальній потребі ринку в 310 тисяч колодок прикарпатські ливарники спроможні забезпечити Україну 120 тисячами колодок, що складає понад 38%.

У планах виробничників - влітку вийти на ринок постачання вагонних колісних пар для тепловозів та дизель-потягів. Якщо плани стануть реальністю, на підприємстві створять 150 нових робочих місць.

Джерело: Прес-служба голови ОДА