друкувати


Комп’ютер передбачає як ліки вплинуть на рак

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-23 06:00:18

Нідерландські вчені створили комп'ютерну програму, яка прогнозує, як вплине призначене лікування на саму хворобу і на організм пацієнта.

Як повідомляє The Daily Mail, нове програмне забезпечення створили передусім для підвищення ефективності лікування пацієнтів, які страждають від раку. У базі програми кілька сотень історій хвороб пацієнтів, які лікувалися від онкологічних захворювань.

Враховуючи ці дані, софт дозволяє максимально точно спрогнозувати реакцію раку на лікування, яке призначив лікар. Винахідники із Маастрихтського університету кажуть, що вже випробували свою новинку під час лікування понад 120 пацієнтів, які страждали від онкологічних захворювань.

Зокрема її застосовували при лікуванні раку легень. Випробування і вдосконалення програми тривало два роки. Нацковці кажуть, що програма значно точніше прогнозувала наслідки лікування ніж лікарі.

"Актуальна версія програми вже показала свою вищу ефективність у прогнозуванні, ніж це роблять лікарі. Тож це може стати вагомим аргументом для того, щоб встановити нашу розробку в усіх клініках", - переконаний доктор Кері Оберіє.

Джерело: ТСН