друкувати


Яким вимогам мають відповідати заклади, що надають первинну медичну допомогу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-22 06:00:44

МОЗ України наказом затвердило Державні санітарні норми та правила "Санітарно-протиепідемічні вимоги до закладів охорони здоров'я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу".

Ці норми поширюються на заклади охорони здоров’я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу, незалежно від форми власності та підпорядкування.

Зокрема документом передбачено, що такі заклади не повинні безпосередньо прилягати до магістральних вулиць та промислово-складських зон і повинні бути віддалені від залізниць, аеропортів, швидкісних автомагістралей, інших потужних джерел впливу фізичних та інших чинників.

Вони повинні проводити щоденне прибирання території закладу, очистку, мийку та дезінфекцію сміттєзбірників, контейнерів і майданчиків для їх розміщення.

Поверхня стін, підлоги і стелі приміщень процедурної повинна бути гладкою, без дефектів, легкодоступною для вологого прибирання й стійкою до обробки мийними та дезінфекційними засобами. При використанні панелей їх поверхня також має бути гладкою.

Крім того, визначено, що заклади охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу, повинні бути обладнані водопостачанням, каналізацією, централізованим гарячим водопостачанням, а також забезпечені питною водою.

Державний санітарно-епідеміологічний нагляд і контроль за дотриманням цих вимог здійснюватимуть Державна санітарно-епідеміологічна служба України та її територіальні органи.

Наказ МОЗ України "Про затвердження Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до закладів охорони здоров'я, що надають первинну медичну (медико-санітарну) допомогу" від 02.04.2013 р. № 259.

Набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Станом на 19.04.2013 р. не опублікований

За матеріалами сайтів газети "Про приватних підприємців та єдиний податок" (http://spd-info.com.ua/news/view/1521)та бухгалтерського сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" (www.interbuh.com.ua)