друкувати


В українських божевільнях тримають здорових людей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-16 03:00:32

Українські лікарі, які працюють у психоневрологічних диспансерах, здатні за невелику плату прийняти на лікування цілком здорову людину.

Журналісти програми "Гроші" змогли під час експерименту домовитися у Київській психоневрологічній лікарні № 1 про те, щоб запроторити підставну людину заради квартири в столиці.

Люди, які потрапляють до медзакладу, згасають за кілька місяців. Працівники лікарні на умовах анонімності повідомляють, що багато пацієнтів постійно говорять про квартири.

Зокрема, лікар з Павловки (так називають лікарню в народі - Ред.) Ярослав Стахівський погодився за гроші прийняти здорову жінку на лікування.

Він запевняє, що бабусі, в яких забирають квартири, починають кричати лише коли зрозуміють, що сталося. "Це реально. Ви ж будете платити кожен місяць. Ну, а хто знає, скільки проживе бабуся?! Вона може прожити п'ять років, а може вона прожити два місяці. Тому як може бути сума однаковою за п'ять років і за два місяці?", - зазначив Стахівський.

Він наголошує, що умов утримання в лікарні взагалі ніяких немає: "Це божевільня! Її будуть бити хворі жінки. Над нею будуть знущатися хворі жінки. Її будуть головою бити в туалеті об унітаз. Її буде вночі бити п'яна санітарка. Це буде пекло! Це я однозначно кажу. Над ними йде знущання, але не просто так, а з урахуванням того, що за них платять ще хороші гроші! Тобто гроші платяться в пусту. Вона не буде там отримувати ні лікування, заспокійливого, нічого! Буде мучитися!".

До речі, у лікарні знаходиться старенька жінка, в якої забрали квартиру у самому центрі Києва. Тепер в її помешкання заїхали нові господарі, які планують найближчим часом робити ремонт.

Жінці поставили діагноз паранойя, і швидко у суді визнали недієздатною. Перед цим її катували в туалеті, а потім сказали, якщо вона кричить, значить хвора.

Проте навіть такі страшні вчинки не зупиняють лікарів, які за гроші здатні зробити багато.

Відтак, через гроші навіть здорову людину навічно розміщують у палаті пліч о пліч із небезпечними психами.

Джерело: ТСН