друкувати


Визначення граничного строку подання податкової декларації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-11 02:15:11

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.

Однак, термін сплати податків і зборів, у такому випадку, не переноситься. Тобто, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації. При цьому, платник не повинен враховувати перенесення термінів подання звітності у зв’язку з вихідними чи святковими днями.

Так, наприклад, для платників ПДВ, які звітують щомісячно, останнім днем подання податкової декларації за березень 2013 року буде 22 квітня 2013 року, а останнім днем сплати податкового зобов’язання - 30 квітня 2013 року.

За матеріалами сайтів газети "Про приватних підприємців та єдиний податок" (http://spd-info.com.ua/news/view/1388) та бухгалтерського сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" (www.interbuh.com.ua)