друкувати


Українцям обіцяють страхову медицину через 2 роки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-11 11:00:00

Закон про загальнообов'язкове медичне страхування приймуть, як і планувалось, у 2015 році. Про це під час зустрічі з регіональними журналістами заявила Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

Зараз триває підготовка до прийняття Закону: перевіряються кадровий склад та матеріально-технічне забезпечення медичних закладів.

До 2015 також буде створено державний реєстр хворих та прорахована кожна медична послуга. Законопроект визначить і перелік послуг, вартість яких покривається за рахунок бюджетних коштів та за рахунок медичного страхування.

За словами Богатирьової, страховиком буде Фонд медичного страхування України, який спочатку перебуватиме під управлінням держави. Після впровадження страхової медицини управління Фондом може змінитися.

Міністр пообіцяла, що національна модель обов'язкового медичного страхування врахує і сучасний стан розвитку країни, й особливості вітчизняної системи охорони здоров'я.

"Має бути чітко визначено порядок взаємодії всіх суб'єктів системи медичного страхування - держави, страховиків, страхувальників, надавачів медичних послуг, застрахованих осіб, а також порядок сплати та використання страхових коштів, здійснення контролю за діяльністю цієї системи та якістю надання медичної допомоги", - повідомила Богатирьова.

Нагадаємо, з січня 2013 року почалась реформа "швидкої допомоги", яку благають зупинити медики.

Джерело: ТСН