друкувати


Затримали вантажівки, які вивозили гравій із Пруту на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-10 05:15:42

Прокуратура перевіряла водіїв, які займалися вивозом гравійно-піщаної суміші з берегів гірської річки.

Думала, що ті працюють без дозволу. Та водії запевняють - все у рамках закону, оскільки мають на вивіз дозвільні документи від місцевої влади.

Більше тижня з урочища Княждвірське, що у селі Шепарівцях, Коломийського району регулярно вивозять гравійно-піщану суміш. На березі гірської річки працює близько 20-ти потужних вантажівок та інші траспортні засоби. Таку інформацію отримали коломийські правоохоронці.

У Шепарівці виїхала слідчо-оперативна група, у складі співробітників ВДБЕЗ та Коломийської міжрайонної прокуратури. На березі Пруту зафіксували момент вивозу гравію та затримали транспорт.

Знімальну групу водії ігнорували: на запитання не відповідали, показати документи теж відмовлялися. Згодом під'їхав ще один водій, який таки показав документ. За його словами, це дозвіл на їхню роботу, який надала Шепарівцівська сільська рада.

У сільській раді підтвердили, що роботи на Пруті ведуться законно. Адже, 30 вересня 2011 року Івано-Франківська обласна рада ухвалила рішення "Про порядок проведення руслоочисних та руслорегулюючих робіт". Керуючись цим документом Шепарівцівська сільська рада уклала договір з приватною фірмою, яка й впорядковувала русло річки.

Наразі триває слідство, яке має встановити законність даних дозвільних документів. Транспортні засоби перебувають на арештмайданчику.

Джерело: НТК