друкувати


Нарешті в Івано-Франківській області будуть дороги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-10 04:15:06

9 квітня 2013 року на підприємстві відбулись презентація проекту та урочисте підписання угоди із провідною данською фірмою FLSmidth щодо будівництва на території ПАТ "Івано-Франківськцемент" нового цементного заводу, потужністю 1 млн. тон цементу в рік.

Нова технологія дасть можливість виготовляти спеціальні цементи, зокрема, і такий, що використовується для будівництва доріг за новітніми технологіями. Як наголосив голова наглядової ради ПАТ "Івано-Франківськцемент" Микола Круць, у перспективі саме спеццемент їхнього підприємства може стати основою для капітального ремонту існуючих та будівництва нових доріг в області.

Також спеццементи, такі як тампонажний, можуть використовуватись у видобувній галузі. Зокрема, це стосується і розробки родовища сланцевго газу, можливість якої на теренах Івано-Франківської та Львіської областей зараз активно вивчається. Як наголосили на презентації, ПАТ "Івано-Франківськцемент" радо долучиться до проектів, що забезпечать Україні енергетичну незалежність та економічний розвиток.

ПАТ "Івано-Франківськцемент" своєю діяльністю доводить, що криза - це не привід опускати руки. При бажанні, концентрації зусиль та певній сміливості можна досягати успіху і в складних економічних умовах.

Автор: Сергій БІЛИЙ