друкувати


Івано-Франківські роботи "порвали" конкурентів на "Roborace" 2012/2013!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-09 12:15:17

6 квітня в Івано-Франківську відбувся п’ятий етап відкритого чемпіонату з перегонів роботів "Roborace" 2012/2013, організатором якого є громадська організація "Асоціація Робототехніки" спільно з Галицькою Академією.

Перемогу у п’ятому турі перегонів виборола команда TopNode (Івано-Франківськ, "Галицька академія"). Друге і третє місця відповідно також здобули команди "Галицької академії" RA-08 та TopNode-2.

У п‘ятому турі змагань взяли участь команди з Тернополя, Львова, Чернівців, Івано-Франківська, Білорусії. Попередні етапи чемпіонату з перегонів роботів "Roborace" відбулися в Тернополі, у Коврові (Росія), Чернівцях та Львові за новими правилами, ще більш наближеними до Формули-1. Минулого ркоу змагання вийшло на світовий рівень - у грудні "Roborace" відбулося у Південно-Африканській Республіці у спортивному центрі Університету Кейптауна.

У перегонах "Roborace" все, як на справжніх автозмаганнях. Машини-роботи, долаючи перешкоди, мають проїхати 20 кіл по трасі і прийти на фініш першими. От тільки замість водія машиною керує штучний інтелект - мікропроцесор, а вбудовані датчики дозволяють їй аналізувати умови на трасі і самостійно приймати рішення, як зреагувати на перешкоди, уникнути зіткнень і вписатися у повороти.

Спонсорами та партнерами виступили: ТРЦ"Велес", MagneticOne, EmagicOne, GalSports, Студія реклами "Резонанс медіа".