друкувати


Інвестиційна рада при Міндоходів спрямована на покращення інвестиційного клімату

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-09 12:00:33

При Міністерстві доходів і зборів України утворено Раду з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності. Таке рішення було ухвалено на першій установчій колегії Міністерства.

Рада працюватиме як консультативно-дорадчий орган. До її складу увійдуть міністр доходів та зборів, його заступники, представники українського бізнесу, зарубіжних інвесторів, громадських організацій, галузевих об’єднань, а також представники міжнародних фінансових та консалтингових організацій.

Всі залучені експерти разом готуватимуть спільні рекомендації щодо подальшого розвитку податкової та митної політики в Україні, спрямовані на покращення інвестиційного клімату - від організаційних змін в роботі Міністерства та його територіальних органів до законодавчих новацій. Перше засідання Ради буде проведене протягом наступного місяця.

Також важливим чинником для подальшого залучення інвестицій в економіку держави із-за кордону є своєчасність та повнота відшкодування платникам ПДВ. Зокрема, впродовж І кварталу п.р. 29 платникам Івано-Франківщини з часткою іноземного капіталу повернуто 471,3 млн.грн. податку на додану вартість, що становить 93 відс. загальної суми відшкодування.

За процедурою автоматичного бюджетного відшкодування вказаним суб’єктам господарювання відшкодовано на розрахункові рахунки 165,7 млн.грн. ПДВ.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області