друкувати


На Прикарпатті триває реєстрація учасників другого турніру юних інтелектуалів "Знай українське!"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-08 05:15:27

З 2 квітня на сайті test-on-line.com/intelect триває реєстрація учасників другого турніру юних інтелектуалів "Знай українське!", засновниками якого є Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника та Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти.

Про процедуру реєстрації та значення самого турніру для юних інтелектуалів — директор центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук та ректор університету Ігор Цепенда:

Турнір відбуватиметься в Інтернеті у режимі он-лайн, участь у ньому безкоштовна. Змагатися будуть збірні команди загальноосвітніх шкіл України. У складі команди міської школи – 14 учасників, сільської – 7. Відповідно результати сільських команд множитимуться на 2.

Турнір складається із заочного та очного, фінального етапів. Перший пройде з 17 по 19 квітня. Другий – у травні, в школах-фіналістах. Предмети, які виносяться на турнір, — це українська література, історія України, тест загальної навчальної компетентності (на ерудицію). Зміст завдань відповідатиме програмам зовнішнього незалежного оцінювання з вказаних предметів.

Турнір надасть майбутнім абітурієнтам ще одну можливість ефективно підготуватися до ЗНО, заодно допомогти рідному навчальному закладу. Адже команда-переможець фінального етапу отримає для школи повнокомплектний мультимедійний клас. А три кращі учасники в особистому заліку (не обов’язково з команди-переможця) будуть нагороджені інтернет-планшетами.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК "КАРПАТИ"