друкувати


На Прикарпатті власника 200 літрів сірчаної кислоти знайшли через оголошення у газеті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-05 04:50:24

У місті Коломиї затримано 64-річного місцевого жителя, який незаконно тримав у себе аж 200 (!) літрів сірчаної кислоти, вільний обіг якої в Україні заборонено.

- Чоловік дав оголошення у місцеву газету про те, що хоче продати небезпечну речовину, - розповідає Роксана Баранська, заступник керівника коломийського начальника РВ УМВС по зв’язках з громадськістю. - Газету прочитали правоохоронці та зацікавилися, звідкіля у поважного коломиянина скільки отрути. Чоловікові зателефонували та прийшли "кислоту купувати". Це була цілковита несподіванка для продавця.

Він розповів міліціонерам, що придбав кислоту ще у 1994-ому році в одному із сіл Коломийського району для господарських потреба. Яких саме - вже й зараз "згадати важкою".

Але тепер кислота стала йому не потрібною і чоловік хотів позбутися небезпечної речовини та ще й заробити. Виправдовуючись, чоловік мовив, що не знав про заборону обігу сірчаної кислоти. Відкрито кримінальне провадження. За продаж кислоти коломиянину загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі.

Автор: Сабіна РУЖИЦЬКА
Джерело: ВІКНА