друкувати


Забезпечення прав дітей з особливими потребами в Коломийському районі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-05 03:00:58

Службою і справах дітей Коломийської райдержадміністрації забезпечується дотримання прав та законних інтересів дітей з особливими потребами, які перебувають на первинному обліку служби, та ведеться робота в рамках реалізації Нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти майбутнє України» по забезпеченню дітей з особливими проблемами умовами для проживання в сім’ї.

Довідково

На сьогоднішній день на первинному обліку служби у справах дітей Коломийської райдержадміністрації перебуває 13 дітей, позбавлених батьківського піклування, які є інвалідами дитинства. З них 6 – дітей перебувають під опікою, 7 дітей перебувають на повному державному забезпеченню.

Службою у справах дітей здійснюється контроль за умовами проживання та станом виховання даних дітей, надається матеріальна допомога. Зокрема, щороку до Різдвяних та Великодніх свят дітям вищевказаної категорії вручаються солодкі подарунки та продуктові набори. Відділом молоді та спорту Коломийської райдержадміністрації організовано оздоровлення дітей.

З початку року на первинний облік взято 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них, 2 дітей влаштовано під сімейні форми виховання - опіку, 7 влаштовано в Міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей в Івано-Франківської області, 1 в Долинський дитячий будинок «Теплий Дім», 1 в Надвірнянський будинок дитини, 2 в сім’ї родичів.

З початку року обстежено 32 сім’ї, вилучено 6 дітей, 5 дітей влаштовано в Міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей в Івано-Франківської області у зв’язку із смертю батьків, одну дитину влаштовано в притулок у зв’язку з тим, що батькам надано термін покращити матеріально-побутові умови проживання.

Джерело: Інформаційно-аналітичне управління ОДА