друкувати


Складено світову карту онкологічних захворювань

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-29 02:00:12

Аналіз медичної статистики показав, що онкологічні захворювання мають певну географічну прив'язку. Виявилось, зокрема, що найвища у світі смертність від раку зареєстрована на острові Джерсі, розташованому в протоці Ла-Манш. Тут від злоякісних пухлин помирають на рік 314 осіб на кожні 100 тис. жителів. У сусідній Великій Британії цей показник майже удвічі нижчий.

Одним із "лідерів" з онкологічних захворювань в Європі учені назвали Угорщину – в ній від раку щорічно помирає 313 осіб на 100 тис. жителів. Найнижча смертність від раку зареєстрована в Македонії, де на таку саму кількість жителів на рік припадає лише 6 смертей.

Рак підшлункової залози найбільш поширений в Новій Зеландії, Данії, Канаді та США. Як вважають учені, це пов'язано з підвищеним споживанням в цих країнах тваринних білків і м'яса. Рак сечового міхура поширений там, де люди багато палять. Цими країнами виявилися США, Англія, Польща, Італія і Канада. А ось рак шлунку отримав особливе поширення в Японії та РФ – країнах, де в їжу вживають багато крохмалю (хліб, картопля, борошняні продукти).

Джерело: Освітній портал