друкувати


Коломийська ОДПІ: Отримайте безкоштовні ключі електронного підпису

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-26 12:15:04

Відокремлений пункт реєстрації користувачів акредитованого центру сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби України функціонує більше місяця при Коломийській ОДПІ. Тут платники податків можуть отримати безкоштовні ключі електронного підпису, які дозволяють відправляти звітність до податкової служби засобами електронного зв’язку.

Уже зареєстровано 192 заявника для отримання посиленого сертифіката ключа встановленого зразку, з них 33 юридичних особи, 43 фізичних осіб - підприємців, 116 фізичних осіб. Для них виготовлено 270 сертифікатів.

З метою економії робочого часу та значного покращення умов обслуговування, фахівці Коломийської ОДПІ запрошують платників податків отримати безкоштовно ключі електронного цифрового підпису.

Відтепер не тільки жителі Коломиї і Коломийського району, а й ближніх до них районів, зможуть отримати електронні ключі, звернувшись до відокремленого пункту реєстрації користувачів.

Відокремлений пункт Центру сертифікації ключів при Коломийській ОДПІ видає ключі і для митних операцій - посадовим особам митних органів, митним брокерам та суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності.

Більш детальну інформацію можна отримати у Центрі обслуговування платників податків Коломийської ОДПІ за адресою: м. Коломия, вул.Хмельницького,3 або за телефоном (03433) 5-10-00.

Надаємо перелік документів, необхідних для отримання сертифікату відкритого ключа:

 

ЗАЯВНИК-ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ(ФОП)

• Копія паспорта (сторінки з фотографіями і наступні за ними , а також сторінка з адресою місця реєстрації), завірену підписом - приймаються тільки якісні копії паспортів - чіткі фото та читабельний текст;

• Копія облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО) завірену підписом;

• Носій електронного ключа ("флешка" або компакт - диск). Якщо є печатка - 2 окремих носія;

• Заповнена та підписана заява-приєднання до Договору ЕЦП;

• Заповнена та підписана заява на реєстрацію для отримання сертифікатів ключів встановленого зразку;

• Якщо підписувач не має можливості прийти особисто до Відділу реєстрації, це може зробити його довірена особа, при умові, що при ній є повний, відповідно завірений, комплект документів.

Представнику необхідно мати при собі паспорт і нотаріально засвідчене доручення.

 

Стати власником безкоштовного електронного ключа цифрового підпису можуть і звичайні громадяни, які не займаються підприємницькою діяльністю. Для цього заявник-фізична особа надає наступні документи:

 

ЗАЯВНИК-ФІЗИЧНА ОСОБА

• Копія паспорта (сторінки з фотографіями і наступні за ними, а також сторінка з адресою місця реєстрації), завірену підписом фізичної особи - приймаються тільки якісні копії паспортів - чіткі фото та читабельний текст;

• Копія облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО) завірену підписом фізичної особи;

• Носій електронного ключа;

• Заповнена заява на реєстрацію для отримання сертифікатів ключів встановленого зразку;

Якщо підписувач не має можливості прийти особисто у Відділ реєстрації, це може зробити його довірена особа, при умові, що при ній є повний, відповідно завірений, комплект документів. Представнику необхідно мати при собі паспорт і доручення, яке завірене нотаріально.

 

ЗАЯВНИК-ЮРИДИЧНА ОСОБА

Встановлення юридичної особи здійснюється за її установчими документами: Статутом юридичної особи або Положенням про неї - оригіналом або нотаріально засвідченою копією (вимагається виключно для ознайомлення, копії не потрібні).

Документи, необхідні для отримання сертифікату відкритого ключа:

• Копії документів про призначення на посаду кожного з підписувачів (наприклад: для керівника - протокол засідання Загальних Зборів, для бухгалтера - наказ про призначення), завірені підписом керівника і печаткою юридичної особи - завіряється кожна сторінка копії, де є текст;

• Копії паспортів (сторінки з фотографіями і наступні за ними, а також сторінка з адресою місця реєстрації) кожного з підписувачів (керівника, головного бухгалтера), завірені підписами самих власників - приймаються тільки якісні копії паспортів - чіткі фото та читабельний текст (оригінал паспорта надається для ознайомлення);

• Копія облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО) кожного з підписувачів (керівника, головного бухгалтера), завірені підписами самих власників;

• Власні носії електронних ключів ("флешка" або компакт - диск). Якщо є головний бухгалтер - 3 окремих носія;

• заповнена та підписана заява-приєднання до Договору ЕЦП;

• Заповнена та підписана заява на реєстрацію для отримання сертифікатів ключів встановленого зразку;

• Якщо підписувачі не мають можливості прийти особисто до Відділу реєстрації, це може зробити їх довірена особа, при умові, що при ній є повний, відповідно завірений, комплект документів. Представнику необхідно мати при собі паспорт і доручення, яке засвідчене підписом керівника та печаткою юридичної особи.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ