друкувати


На Бурштинському водосховищі виявили 33 кг безгосподарної риби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-25 12:15:03

Несподіваний улов приніс працівникам Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Івано-Франківській області (Івано-Франківськрибоохорони) рейд з виявлення фактів браконьєрського лову риби, проведений ними в ніч з 20 на 21 березня на Бурштинському водосховищі.

В ході рейду до поля зору рибоохоронців потрапила виставлена невідомими особами сіть, використання якої на риболовлі заборонене законом. Витягнувши сіть із води, інспектори виявили в ній 33 кілограми живої риби.

Сіть та улов було вилучено. На жаль, встановити і затримати власників сіті не вдалося. Рибу ж було вирішено передати в один із соціальних закладів області для харчування його утриманців. Врешті-решт вибір рибоохоронців зупинився на Більшівецькому стаціонарному відділенні Галицького територіального центру соціального обслуговування.

"Співробітникам нашого Управління, - прокоментував подію начальник Івано-Франківськрибоохорони Володимир Викалюк, - часто-густо доводиться виявляти у водоймах виставлені ласими до легкої наживи громадянами заборонені знаряддя лову з рибою. Ми вже не раз думали і радились, що робити з таким "уловом". Тоді і нагодилась ідея: чому б не передати рибу тим, хто сьогодні дійсно потребує турботи".

Акт передачі відбувся 21 березні у присутність представників Івано-Франківськрибоохорони та спеціально створеної комісії Галицького територіального центру соціального обслуговування населення, до якої увійшли директор Центру Н.Бабак, головний бухгалтер Центру І.Поліщук та завідувач Більшівецького стаціонарного відділення І.Цівінська.

Як стверджує пан Викалюк, очолюване ним Управління планує і надалі практикувати подібні акції і передавати вилучену рибу геріатричним пансіонатам, дитячим будинкам та іншим соціальним закладам.

Автор: Сергій БІЛИЙ