друкувати


Від початку року Івано-Франківськрибоохорона викрила 91 порушення Правил рибальства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-25 04:00:42

Інспектори Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Івано-Франківській області (Івано-Франківськрибоохорони) задокументували цьогоріч вже 91 порушення Правил рибальства. Про це "Коломия ВЕБ Порталу" повідомили у прес-службі управління.

Як зазначається, серед вказаних порушень - 12 грубих, які завдають суттєвої шкоди водній фауні. З них найхарактернішими рибоохоронці називають ловлю риби сітними знаряддями лову, острогами, методом багріння, ловлю риби у заборонених місцях ощо. Переважно до таких способів браконьєри вдаються протягом нересту риби, взимку на зимувальних ямах тощо.

Найчастіше браконьєрський лов практикують на Бурштинському водосховищі, Чечвинському водосховищі, глибоких плесах Дністра, Прута, Сівки, Лімниці, Гнилої Липи, Бистриці тощо. Логічно, що в топ-5 за кількістю викритих фактів браконьєрства на сьогоднішній день входять Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Городенківський, Коломийський райони.

Як розповів "Коломия ВЕБ Порталу" начальник Івано-Франківськрибоохорони Володимир Викалюк, від початку року порушникам Правил рибальства було нараховано штрафів на суму 4 201 грн. А ще порушників змусять відшкодувати державі 11 447 гривень завданих природі збитків.

Автор: Сергій БІЛИЙ