друкувати


Рятувальники обіцяють, що повені цієї весни не буде, але не радять розслаблятись

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-22 03:15:57

Цьогорічна весна не принесе на Прикарпаття повеней і паводків. Про це повідомив під час нещодавнього засідання колегії Івано-Франківської ОДА начальник обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький.

З його слів, відповідні висновки зробили на основі аналізу наявних на Прикарпатті обсягів снігу та прогнозованого графіку росту температур фахівці-метеорологи.

Втім, розслаблятися очільникам Прикарпаття не радять. Адже, як слушно зазначив на тому ж засіданні колегії голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, в області сьогодні налічується близько 8 300 річок і потічків загальною довжиною близько 15 600 кілометрів і усі вони таять у собі загрозу одного не вельми прекрасного дня вийти з берегів.

Крім того, чимало об’єктів водної інфраструктури було виведено з ладу минулими повенями. Чимало з них так і чекають на своє відновлення ще з 2008 року.

Серед таких об’єктів, зокрема, як стверджує Володимир Чернецький, - 1,8 кілометр зруйнованих та 26 кілометрів пошкоджених дамб, 15 зруйнованих мостів на дорогах державного значення, 103 мости і мостових переходи на дорогах місцевого значення тощо.

Зі слів начальника управління ДСНС в області, прикарпатські рятувальники посилено готуються до найгірших сценаріїв танення снігу. Ними, зокрема, тільки збірних модульних дамб румунського виробництва цьогоріч закладено до резерву аж 1200 метрів.

Автор: Сергій БІЛИЙ