друкувати


Сьогодні відбудеться суд над чиновником, який збив спостерігачів ОПОРИ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-21 11:15:00

21 березня о 13.30 в приміщенні Алуштинського місцевого суду відбудеться перше слухання по суті кримінальної справи щодо загибелі спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА Зенура Аблязизова і Сусанни Кадирової. ОПОРА закликає журналістів не бути байдужими та активно висвітлювати ситуацію, яка склалася навколо смерті активістів, які трагічно загинули у ніч виборів, щоб сприяти об’єктивності та неупереденості суду.

Підсудний – Вадим Тихонов, головний спеціаліст управління містобудування і архітектури виконавчого комітету міста Алушта, обвинувачений у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України, а саме порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб. Ця стаття передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі.

Це перша справа із низки резонансних ДТП у Криму за участю посадовців, яка вже після закінчення досудового розслідування передана до суду для розгляду по суті. Нагадаємо, 9 березня у Феодосії працівник СБУ не пропустив карету швидкої допомоги з увімкненими сиреною та маячками, внаслідок ДТП “швидка” перевернулася і загинуло двоє медиків. 15 березня депутат однієї із сімферопольських райрад скоїв наїзд на семирічного школяра на пішохідному переході. Від отриманих травм хлопчик помер у реанімації.

За словами адвоката постраждалих Данила Шевчука, цей судовий розгляд є індикатором дотримання законності Феміди півострова та органів державного обвинувачення щодо подібних справ.

“Тихонов з листопада ще до цього часу не спромігся компенсувати завдані ним моральні та матеріальні збитки. Власне, аналогія призначення покарання у справі по обвинуваченню Тихонова буде сигналом для інших слідчих, прокурорів та суддів, що провадитимуть розслідування вищеописаних ДТП та розглядатимуть ці справи по суті”, - каже Шевчук.