друкувати


На Коломийщині підлітки отруїлися чадним газом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-18 02:15:02

15.03.2013 року 14 річного жителя м.Коломия було доставлено каретою швидкої допомоги в реанімаційне відділення Коломийської дитячої лікарні з діагнозом отруєння чадним газом.

16.03.2013 року до реанімаційного відділення Коломийської дитячої лікарні було доставлено трьох жителів с.Угорники віком 18-17-16 років з діагнозом отруєння чадним газом, отруєнню послужило погашення газового котла сильним поривом вітру.

З метою попередження пожеж та нещасних випадків від несправних приладів опалення Коломийський районний відділ Держтехногенбезпеки пропонує:

- постійно організовувати контроль за технічним станом опалювальних установок, правильністю їх утримання та експлуатації;

- повітронагрівальні й опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них був забезпечений вільний доступ для огляду та очищення. Очишення димоходів та печей від сажі потрібно проводити перед початком опалювального сезону, а також протягом усього опалювального сезону;

- у місцях перетину димарями дерев"яних конструкцій перекритів необхідно влаштовувати протипожежні розділки (відступки) підлога з горючих матеріалів перед топковими дверцятами повинна захищатися металевим листом розміром 0/7х 0,5 м

- відстань від топкових отворів до стелажів, шаф іншого обладнання повинна бути не менше 1,25 м ,від печей - 0/7 м;

- на горищах димарі повинні бути оштукатурені та побілені.

Багаторічний аналіз дає підставу стверджувати, що суб’єктивний, так званий людський фактор – головна причина мало не кожної трагедії. Найбільшу небезпеку створюють самі люди, стихійність їх поведінки. Інколи помилкова впевненість в особистій безпеці зменшує пильність, призводить до ігнорування людьми елементарних правил безпеки життєдіяльності.

Щодня пожежі та нещасні випадки завдають значних матеріальних збитків. Коломийський відділ Держтехногенбезпеки звертається до всіх мешканців Коломийського району і м. Коломия з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті , бути обережними, не наражати на небезпеку себе та оточуючих!

Джерело: Коломийський районний відділ Держтехногенбезпеки