друкувати


Депутат Харук звинуватив приватника у захопленні комунальної дамби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-14 03:15:50

Частина дамби річки Бистриця Солотвинська з боку вулиці Витвицького, що в мікрорайоні "Пасічна" в Івано-Франківську стала предметом ворожнечі між мешканцями розташованих поруч багатоповерхівок та приватним забудівником "Тора".

Як повідомив в ході нещодавньої оперативної наради у Івано-Франківського міського голови депутат міської ради Роман Харук, нещодавно до нього звернулись мешканці будинків №№ 8 та 10 по вулиці Витвицького, зі скаргою, що забудівник поставив огорожу будівельного майданчика просто на схилі дамби.

Зі слів Степана Кукули - керівника муніципальної інспекції з благоустрою, - він особисто спілкувався з керівником компанії-забудівника, який запевнив його, що має усі необхідні дозвільні документи. Втім, як слушно зауважив пан Харук, дамба перебуває на балансі комунального підприємства "ДРЕУ", а відтак у приватної фірми не може бути законних підстав привласнювати її територію.

В свою чергу міський голова обласного центру Прикарпаття Віктор Анушкевичус наголосив, що приватні забудівники часто-густо беруть в оренду замалі ділянки під забудову, щоб обладнати там повноцінний будмайданчик, а тому змушені захоплювати ділянки землі, які їм не належать.

Автор: Сергій БІЛИЙ