друкувати


17 березня 2013 року Четвертий всеукраїнський фестиваль вареників. МАСЛЯНА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-14 05:00:54

У неділю, 17 березня 2013 року, в останній день Масляної - свята, яке символізує прощання із зимою і зустріч весни, гірськолижний курорт "Буковель" вже вчетверте проводить Всеукраїнський фестиваль вареників.

Отож кожен, хто долучиться до учасників фестивалю, зможе поласувати улюбленою стравою українців - варениками зі шкварками, цибулею, картоплею, печінкою, вишнями, сливами та іншими начинками, яких є більше сотні, та визначити, які з них найсмачніші! Ба, навіть встановити новий світовий рекорд зі швидкісного поїдання вареників!

Організатори фестивалю обіцяють, що вареники буть дійсно по-домашньому смачні!

Програма Четвертого всеукраїнського фестивалю вареників теж обіцяє бути цікавою та веселою. Гості курорту зможуть змістовно і весело провести час, побачити театралізоване дійство, поєднати сімейний відпочинок із придбанням сувенірів та долучитися до участі у жартівливих конкурсах:

"Народний Вареник" - хто швидше, краще і більше вареників наліпить!

"Цибулька" - хто швидше і дрібніше накришить цибульки для зажарочки на варенички і не заплаче!

"Смажимо! Паримо! Варимо!" - хто більше, швидше, цікавіше всмажить по сковороді... ополоником!

"Пан Пацюк - поїдач вареників" - хто швидше і більше вареників з’їсть… і не подавиться! Не поділили вареники? То можна і побитись… великими подушками-варениками.

"Заспіваймо пісню веселеньку" - поїли…можна і співати! "Дам лиха закаблукам" - просимо до танцю!

Чекатимуть на глядачів і цікаві "Козацькі забави": "Стовп із призами", "Біг у мішках", "Перетягування канату", "Піднімання бочки", "Конкурс свистунів", "Козацький пояс", "Кидання валянка"…

Лунатиме як сольний, так і хоровий спів. Про що співатимуть? А ви ще не здогадались? Отож бо!

Переможців конкурсної програми записуватимуть в "Партію любителів вареників", яка була створена в ТК "Буковель" під час проведення Першого фестивалю вареників. Головне програмне завдання партії : "Хай кожен живе, як вареник в сметані"! Всі українці люблять вареники, то ж перемога кандидатата від нашої партії на президентських виборах гарантована! А так, як президент буде любити українські вареники, а не російські пельмені, то й Україну любити буде!

Урочистий прийом у партію та вручення квитків новим членам "Партії любителів вареників" відбудеться біля пам’ятника Варенику, спеціально спорудженого до цієї події. Пам’ятник Варенику увійде в "Книгу рекордів ТК "Буковель" як найбільший вареник в світі, виготовлений зі снігу.

Усіх гостей фестивалю безкоштовно пригощатимуть різноманітними млинцями, варениками, приготовленими на відкритому вогні у великому казані.

 

Організатор фестивалю: Event-агентство "Art-Bukovel".

Партнерами в проведенні свята і такої нечуваної гостинності стануть ТК "Буковель", ТМ "Хортиця", ресторан "Козачок".

Фестиваль проводиться за підтримки депутата Івано-Франківської обласної ради Олександра Шевченка.

 

Метою і завданням фестивалю є:

популяризація ТК "Буковель" не тільки як гірськолижного курорту, а й як культурно - розважального відпочинкового закладу, де проводяться цікаві різноманітні заходи всеукраїнського та міжнародного рівня,

підтримка вітчизняного товаровиробника,

популяризація активного відпочинку та збереження національних звичаїв та традицій .

 

Чекаємо на вас 17 березня 2013 р. о 13.00 год. біля ресторану "Козачок".

 

Вареники усіх країн, єднайтеся!