друкувати


Для боротьби з туберкульозом у області планують краще об’єднатися

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-14 11:00:48

У цей час частіше говорять про епідемію грипу, якої насправді немає, аніж про туберкульоз, епідемії на який ніхто не відміняв.

За статистикою в Україні до 90% дорослого населення інфіковані туберкульозом. 4 недужих реєструють щогодини, 1 хворий помирає. Тобто практично в кожної дорослої людини є мікобактерії туберкульозу, які можуть перерости в активну форму захворювання при сприятливих для них умовах. А це – зниження імунітету, постійні стреси, погане харчування. Позитивно, що за останні 5 років захворюваність на туберкульоз в Україні знизилася на 12%.

Всесвітня організація охорони здоров’я поставила завдання до 2015 року скоротити рівень захворюваності в світі на 50%. Президент України поставив перед вітчизняними медиками питання руба: як мінімум на 20% побороти українську туберкульозну статистику до 2015 року.

На Прикарпатті найближчим часом створять фтизіопульмологічне територіально-медичне об’єднання, яке сприятиме злагодженій роботі цієї медичної галузі на Прикарпатті, - стверджує директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Мельник:

У березні відзначають Міжнародний день боротьби з туберкульозом. Фахівці застерігають: сьогодні кожен у групі ризику. Найскладніше, як виявляється, помітити хворобу на ранній стадії. Водночас найпростіший метод профілактики - проходити флюорографію один раз на 2 роки, а ще - добре харчуватися.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК "КАРПАТИ"