друкувати


С.Дерев’янко: Департамент освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту створено в рамках оптимізації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-13 11:15:28

Питаннями освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту на Прикарпатті віднедавна завідує на рівні області одна структура - Департамент освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА. Про це повідомив під час вчорашньої прес-конференції новопризначений директор Департаменту Сергій Миронович Дерев’янко.

З його слів, на сьогодні заплановано офіційну реєстрацію нової структури. "Департамент виростає на базі діючих структур, - зазначив чиновник, - є їх правонаступником і буде діяти на їх принципах". На сьогоднішній день до його складу входить три управління: освіти і науки; сім’ї і молоді, а також управління спорту, - в яких загалом працюють 47 службовців. Керівників двох управлінь - освіти і науки, а також спорту - додатково призначати не довелося - на посадах залишили попередніх чиновників, на відміну від начальника новоствореного управління сім’ї та молоді. Втім, кандидатуру останнього пан Дерев’янко поки що не озвучив.

Сам директор Департаменту пояснює створення очолюваної ним структури заходами з оптимізації, що, на думку чиновника однозначно повинно відбитись на повноваженнях і функціях структури. "В моєму розумінні, - зазначив Сергій Миронович, - дещо повинні змінитися повноваження і діяльність департаменту. Я розглядаю департамент як менеджерську структуру - управлінську структуру, яка буде не просто керувати, а надавати послуги… Департамент має бути помічником для вчителів, спортсменів, тренерів…".

Автор: Сергій БІЛИЙ